تاریخچه ی ناکامی های ایران در جام باشگاه های آسیا
 
چاهو اسپرت
این جا همه چیز دریاره ی رشته های ورزشی گیر میاد

مرحله گروهی دوازدهمین دوره رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در حالی از روز سه‌شنبه هفته جاری بصورت رسمی آغاز می‌شود که در دوره‌های گذشته این مسابقات کسب دو عنوان نایب قهرمانی توسط سپاهان و ذوب‌آهن اصفهان و صعود استقلال به مرحله نیمه نهایی، مهمترین افتخارات فوتبال ایران در مهمترین تورنمنت باشگاهی در قاره کهن بوده است. البته در این بین تیم سپاهان با کسب عنوان نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۷ و با توجه به اینکه اوراواردز ژاپن قهرمان آن جام میزبان مسابقات جام باشگاه‌های جهان بود، توانست به عنوان نخستین و تنها تیم ایرانی جواز حضور در این رقابت‌های معتبر را بدست آورد.

در ۱۱ دوره گذشته، سپاهان ۹ مرتبه، استقلال ۷ مرتبه، ذوب‌آهن و پرسپولیس ۴ مرتبه، صبا با دو نام صباباتری و صبای قم ۳ مرتبه و تیم‌های پاس تهران، فولادخوزستان، تراکتورسازی تبریز، سایپا کرج و مس کرمان هر کدام یک مرتبه در این جام شرکت کرده‌اند اما افتخار چندانی بدست نیاوردند. البته ذوب‌آهن و صبای قم به ترتیب در مرحله پلی‌آف دهمین و یازدهمین دوره این جام شکست خوردند و از صعود به مرحله گروهی بازماندند اما این حضور در کارنامه شرکت آنها در یک دوره لیگ قهرمانان آسیا ثبت شده وگرنه ذوب‌آهن ۳ مرتبه و صبا ۲ مرتبه در مرحله گروهی این رقابتها حضور داشته‌اند.

در این سال‌ها دو تیم سپاهان اصفهان در سال ۲۰۰۷ و ذوب‌آهن اصفهان در سال ۲۰۱۰ به فینال این تورنمنت مهم باشگاهی در آسیا راه یافتند اما به ترتیب با شکست برابر اوراواردز ژاپن و ایلهوآچونما کره‌جنوبی از بالای سر بردن جام قهرمانی این رقابتها محروم شدند. البته استقلال هم فصل گذشته به جمع ۴ تیم برتر جام صعود کرد اما با ناکامی برابر اف‌سی سئول کره‌جنوبی از صعود به دیدار فینال باز ماند.

برد ۶ بر یک پرسپولیس برابر الشباب امارات در دهمین دوره و برتری ۶ بر صفر تیم فولاد خوزستان برابر القادسیه کویت در چهارمین دوره این جام، جذاب‌ترین پیروزی نمایندگان ایران در این مسابقات را رقم زد. شکست ۵ بر یک سایپا برابر بنیادکار در ازبکستان در مرحله یک‌چهارم نهایی ششمین دوره و باخت ۵ بر یک پرسپولیس برابر الغرافه در دوحه در مرحله گروهی هفتمین دوره این جام، بدترین شکست‌های تیم‌های باشگاهی کشورمان در مسابقات مهم باشگاهی در آسیا بود.

علاوه بر موفق نبودن تیم‌های باشگاهی ایران در لیگ قهرمانان آسیا، دو اشتباه تاریخی که توسط مسئولان تیم‌های استقلال و سپاهان در این جام انجام شد، تلخی‌های این ناکامی‌ها را افزایش داد. استقلال در پنجمین دوره، فهرست نفراتش را دیرتر از زمان مقرر به AFC فرستاد تا به راحتی از گردونه مسابقات اخراج شود و سپاهان هم به دلیل استفاده از بازیکن دو اخطاره در مرحله یک‌چهارم نهایی این جام، با توجه به پیروزی در دو دیدار رفت و برگشت برابر السد قطر، از حضور در مرحله نیمه‌نهایی محروم شد.

همچنین باید به این موضوع توجه کرد که در این جام ۳ مرتبه تیم‌های ایرانی برابر هم صف آرایی کردند که باعث حذف یک نماینده کشورمان از ادامه حضور در این مسابقات شدند. نخستین نبرد ایرانی‌ها در آسیا به بازی حذفی مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا باز می‌گردد که در آن دیدار ذوب‌آهن در اصفهان با یک گل مس را شکست داد و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شد. دیدار استقلال تهران و ذوب‌آهن اصفهان در مرحله پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا در دهمین دوره این جام، دومین نبرد ایرانی‌ها در این مسابقات بود. در همان دوره از مسابقات سپاهان اصفهان و استقلال در مرحله حذفی (یک‌هشتم نهایی) برابر هم به میدان رفتند که استقلال با شکست ۲ بر صفر در اصفهان، وداع تلخی با این رقابتها داشت.

صحنه‌ای از دیدار استقلال با اف‌سی سئول کره‌جنوبی در نیمه نهایی یازدهمین دوره لیگ قهرمانان آسیا

در زیر نگاهی گذرا به نتایج تیم‌های باشگاهی ایران در ۱۱ دوره گذشته مسابقات لیگ قهرمانان آسیا می‌اندازیم:
سپاهان اصفهان:
دومین دوره: قهرمان لیگ ایران در گروه D مرحله مقدماتی قرار داشت. این تیم در گام نخست با ۴ گل نفتچی ازبکستان را در هم کوبید و در بازی دوم برابر العربی کویت به تساوی ۲ بر ۲ رسید. پیروزی ۳ بر ۲ برابر الاتحاد عربستان در بازی سوم زردپوشان اصفهانی را صدرنشین دور نخست این گروه کرد. سپاهان در دور دوم با نتیجه ۳ بر یک از سد نفتچی ازبکستان عبور کرد اما شکست عجیب ۴ بر صفر مقابل الاتحاد در عربستان شانس این تیم را برای صعود کاهش داد. گرچه شاگردان فرهاد کاظمی در بازی پایانی با نتیجه ۳ بر یک العربی را شکست دادند و به همراه الاتحاد ۱۳ امتیازی شدند ولی نماینده عربستان به خاطر کسب نتیجه بهتر در بازی‌های رودرو برابر سپاهان به مرحله بعد صعود کرد و نماینده اصفهان حذف شد.

سومین دوره: قهرمان جام حذفی ایران در گروه B این مسابقات قرار گرفت. سپاهان این جام را با دو تساوی متوالی یک بر یک برابر الشباب در عربستان و العین امارات در اصفهان آغاز کرد اما با دو پیروزی ۳ بر یک در سوریه و ۲ بر صفر در اصفهان برابر الوحده سوریه و برتری یک بر صفر مقابل الشباب عربستان شانس صعودش به مرحله بعدی را افزایش داد اما شکست ۳ بر ۲ در بازی آخر برابر العین در امارات، بار دیگر مانع از صعود سپاهان به مرحله بعد شد، تیمی که پیش از این بازی صدرنشین گروه بود.

پنجمین دوره: سپاهان قهرمان جام حذفی در گروه D مرحله مقدماتی ابتدا با نتیجه ۲ بر یک الاتحاد سوریه را شکست داد. پیروزی یک بر صفر در زمین الشباب عربستان، سپاهانی‌ها را برای صعود امیدوار کرد اما شکست ۳ بر ۲ برابر العین در امارات و تساوی یک بر یک مقابل این تیم، سپاهان را در خطر حذف قرار داد. این تیم اما با برتری ۵ بر صفر برابر الاتحاد در سوریه و یک بر صفر مقابل الشباب عربستان در اصفهان جواز حضور در مرحله بعدی این جام را بدست آورد.

در مرحله یک چهارم نهایی سپاهان در دو بازی رفت و برگشت برابر کاوازاکی فرونتال ژاپن به تساوی بدون گل رضایت داد اما در ضربات پنالتی با نتیجه ۵ بر ۴ حریفش را شکست داد تا به جمع ۴ تیم برتر آسیا صعود کند. برتری ۳ بر یک در دو بازی رفت و برگشت برابر الوحده امارات سپاهان را به عنوان نخستین تیم ایرانی به فینال لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاه‌های جهان رساند. البته این تیم در بازی نهایی ابتدا در اصفهان برابر اوراواردز ژاپن به تساوی یک بر یک رسید اما در بازی برگشت با نتیجه ۲ بر صفر شکست خورد تا به مقام نایب قهرمانی این مسابقات بسنده کند.

ششمین دوره: قهرمان جام حذفی ایران، در گروه A ششمین دوره لیگ قهرمانان آسیا برای دفاع از عنوان نایب قهرمانی آسیا به میدان رفت اما در دو بازی متوالی برابر الاتحاد سوریه در اصفهان و کوروچی در ازبکستان با نتایج مشابه ۲ بر صفر شکست خورد. دو پیروزی ۲ بر یک و یک بر صفر برابر الاتحاد عربستان این تیم را از بحران خارج کرد اما شکست دوباره ۲ بر یک برابر الاتحاد سوریه زمینه‌ساز حذف زودهنگام این تیم شد. در بازی آخر که تشریفاتی بود، سپاهان برابر کوروچی به تساوی یک بر یک رضایت داد تا در نهایت در رده سوم گروه قرار بگیرد.

هفتمین دوره: سپاهان نایب قهرمان لیگ، مسابقات را با پیروزی ۲ بر صفر برابر الشباب امارات در گروه D آغاز کرد اما شکست ۲ بر یک برابر الاتفاق عربستان و تساوی ۲ بر ۲ برابر بنیادکار ازبکستان، برای هواداران این تیم اصلا رضایت بخش نبود. آنها مرحله برگشت مسابقات را هم با شکست یک بر صفر برابر بنیادکار در ازبکستان آغاز کردند و با باخت ۲ بر یک در امارات برابر الشباب، شانس صعود به مرحله بعدی را از دست دادند. این تیم در بازی آخر با ۳ گل از سد الاتفاق عربستان گذشت اما در نهایت در رده سوم گروه قرار گرفت و از گردونه مسابقات کنار رفت.

هشتمین دوره: سپاهان که به لطف قهرمانی ذوب‌آهن در جام حذفی، جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را بدست آورده بود، در مرحله گروهی باز هم توفیقی نداشت. آنها در گروه C ابتدا برابر الشباب در عربستان به تساوی یک بر یک رسیدند و در بازی دوم برابر العین امارات به تساوی بدون گل دست یافتند. دو پیروزی ۲ بر یک برابر پاختاکور در ازبکستان و ۲ بر صفر مقابل این تیم در اصفهان، شاگردان قلعه‌نویی را به صعود امیدوار کرد. آنها در بازی پنجم با یک گل الشباب عربستان را از پیش رو برداشتند و در حالیکه روز آخر برای صعود تنها به یک تساوی نیاز داشتند، در یک بازی پرانتقاد با ۲ گل مغلوب العین امارات شدند تا پس از تیم‌های الشباب عربستان و پاختاکور ازبکستان در رده سوم گروه قرار گرفته و وداع تلخی با این جام داشته باشند.

نهمین دوره: شاگردان امیر قلعه‌نویی قهرمان لیگ برتر مسابقات‌شان در گروه A را با پیروزی ۲ بر یک در زمین الهلال عربستان آغاز کردند. آنها در بازی دوم با نتیجه ۵ بر یک الجزیره امارات را شکست دادند و در بازی سوم با دو گل از سد الغرافه قطر عبور کردند تا خیالشان را از بابت صعود به مرحله بعدی راحت کنند، گرچه آنها در بازی چهارم برابر الغرافه در قطر با نتیجه یک بر صفر شکست خوردند اما تساوی یک بر یک برابر الهلال در اصفهان، سپاهان را پس از چهار سال به مرحله حذفی این جام رساند. آنها در بازی آخر با نتیجه ۴ بر یک الجزیره را در امارات شکست داده تا به صدرنشین راهی مرحله بعدی شوند.

در مرحله یک‌هشتم نهایی، سپاهان در بازی حذفی با نتیجه ۳ بر یک بنیادکار ازبکستان را از پیش رو برداشت تا حریف السد قطر در مرحله یک‌چهارم نهایی شود. بوناچیچ که جانشین امیر قلعه‌نویی شده بود، تیم پرحاشیه سپاهان را به خوبی برای بازی با السد آماده کرد و آنها بازی رفت را در اصفهان با یک گل پیروز شدند اما استفاده از رحمان احمدی دو اخطاره که دومین اشتباه تاریخی نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا بود، باعث شکست ۳ بر صفر این تیم با رای AFC شد. سپاهان گرچه در قطر هم برابر السد به برتری ۲ بر یک دست یافت اما در مجموع با نتیجه ۴ بر ۲ مقابل این تیم که در دو دیدار رفت و برگشت شکستش داده بود، بازنده اعلام شد، تیمی که در نهایت به عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا دست یافت.

دهمین دوره: قهرمان لیگ برتر ایران در گروه C، رقابتها را با پیروزی یک بر صفر برابر النصر آغاز کردند. از دست دادن پیروزی در دقیقه ۴+۹۰ در زمین الاهلی عربستان و پیروزی ۲ بر یک مقابل لخویا، باعث شد سپاهان در دور رفت را با صدرنشینی به پایان برساند. شکست یک بر صفر برابر لخویا در قطر شروع خوبی برای دور برگشت نبود اما دو پیروزی ۳ بر صفر در زمین النصر امارات و ۲ بر یک در خانه برابر الاهلی عربستان باعث صعود سپاهانی‌ها به عنوان تیم نخست این گروه به مرحله یک‌هشتم نهایی شد.

شاگردان قلعه‌نویی در این مرحله میزبان استقلال تهران شدند که هدایت آن برعهده پرویز مظلومی بود که آن بازی را با نتیجه ۲ بر صفر به سود خود پایان دادند تا به جمع ۸ تیم برتر جام صعود کنند. رویارویی دوباره با الاهلی عربستان به قید قرعه در مرحله یک‌چهارم نهایی برای سپاهانی‌ها که اینبار با هدایت زلاتکو کرانچار به میدان آمدند، زیاد خوش یمن نبود. تساوی بدون گل در خانه و شکست ۴ بر یک در زمین حریف عربستانی باعث حذف این تیم اصفهانی شد.

یازدهمین دوره: سومین قهرمانی متوالی در لیگ برتر اما این مرتبه با هدایت زلاتکو کرانچار باعث شد سپاهانی‌ها به عنوان تیم نخست ایران دوباره در لیگ قهرمانان حضور یابند. زردپوشان اصفهانی در گروه C دوباره با تیم الاهلی عربستان همگروه شدند و الغرافه قطر و النصر امارات دیگر تیم‌های این گروه بودند.

پیروزی ۳ بر صفر در خانه برابر النصر امارات شروعی خوبی برای این تیم اصفهانی بود اما دو شکست ۳ بر یک برابر الغرافه و ۴ بر ۲ مقابل الاهلی عربستان در خانه، این تیم را در شرایط بدی قرار داد. سپاهانی‌ها دور برگشت را هم با شکست ۴ بر یک مقابل الاهلی عربستان شروع کردند و همین نتیجه امیدهای‌شان را برای صعود کاهش داد. آنها در بازی بعدی خود در زمین النصر امارات به پیروزی ۲ بر یک دست یافتند اما الغرافه در همان روز مقابل الاهلی یک امتیاز ارزشمند بدست آورد تا سپاهان خیلی زود از دور رقابتها کنار برود. شاگردان کرانچار در بازی پایانی هم که دیداری تشریفاتی بود برابر الغرافه به پیروزی ۳ بر یک رسیدند تا حداقل وداع‌شان با مسابقات با برد باشد.

صحنه‌ای از دیدار سپاهان با الاهلی عربستان در یازدهمین دوره لیگ قهرمانان آسیا

استقلال تهران:
نخستین دوره: قهرمان جام حذفی ایران از دور سوم این جام وارد رقابت‌ها شد که در این مرحله در دو بازی رفت و برگشت الفیصلی اردن را با نتیجه ۳ بر یک شکست داد. در مرحله چهارم، استقلال در دو بازی رفت و برگشت برابر نفتچی ازبکستان به تساوی ۲ بر ۲ رضایت داد اما به لطف گلزنی در زمین حریف راهی مرحله گروهی این مسابقات شد.
آبی‌پوشان تهرانی در گروه C مرحله مقدماتی در گام نخست با نتیجه ۳ بر ۲ مغلوب الهلال عربستان شدند اما در بازی دوم با نتیجه ۲ بر یک از سد السد قطر عبور کردند. استقلال با شکست ۳ بر یک در بازی سوم برابر العین امارات، در رده سوم گروه قرار گرفت و از گردونه رقابت‌ها کنار رفت.

پنجمین دوره: استقلال با توجه به ضعف مدیریت و کادرفنی با ارسال خارج از زمان قانونی اسامی بازیکنانش به مسئولان برگزاری این رقابت‌ها، با اعلام AFC از گردونه این مسابقات کنار گذاشته شد تا ایران تنها یک نماینده در آن دوره از مسابقات داشته باشد، یعنی سپاهان اصفهان…

هفتمین دوره: استقلال قهرمان جام حذفی، این مسابقات را با شکست برابر الاتحاد عربستان در گروه C آغاز کرد. تساوی خانگی یک بر یک برابر الجزیره امارات و باخت یک بر صفر برابر ام صلال قطر، شانس‌های صعود استقلال را به حداقل رساند. دو تساوی متوالی خانگی یک بر یک برابر ام صلال قطر و الاتحاد عربستان و تساوی ۲ بر ۲ برابر الجزیره در امارات این تیم را در رده چهارم گروه قرار داد تا حذف زودهنگامی از این جام داشته باشد.

هشتمین دوره: استقلال قهرمان لیگ، در گروه A ابتدا الاهلی را در عربستان با نتیجه ۲ بر یک شکست داد ولی در بازی دوم در ورزشگاه آزادی برابر الجزیره امارات به تساوی بدون گل رضایت داد. شاگردان صمد مرفاوی در بازی سوم با ۳ گل الغرافه را شکست دادند و در بازی برگشت مقابل این تیم به تساوی یک بر یک رضایت دادند. برتری ۲ بر یک در ورزشگاه آزادی برابر الاهلی عربستان، نخستین صعود این تیم تهرانی را به مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا رقم زد. آنها در بازی آخر برابر الجزیره در امارات تیم چهارم با نتیجه ۲ بر یک شکست خوردند تا در روز آخر صدرجدول را به الغرافه بسپارند.
شاگردان مرفاوی در بازی تک حذفی مرحله یک‌هشتم نهایی در زمین الشباب عربستان در حالیکه نیمه نخست را با برتری ۲ بر یک به پایان رساندند، در نیمه دوم این برتری را با شکست ۳ بر ۲ عوض کرده و وداع تلخی با این مسابقات داشتند.

نهمین دوره: آبی‌پوشان تهرانی با کسب رده سوم لیگ برتر ایران جواز حضور در این مسابقات را بدست آورد و در گروه B دیدارهایش را با تساوی یک بر یک خانگی برابر السد قطر آغاز کرد. شاگردان پرویز مظلومی در بازی دوم در عربستان با نتیجه ۲ بر یک مغلوب النصر شدند و در دیدار سوم در ورزشگاه آزادی با نتیجه ۴ بر ۲ پاختاکور ازبکستان را شکست دادند تا نخستین برد خود را تجربه کنند.

شکست ۲ بر یک در بازی برگشت برابر پاختاکور و عوض کردن پیروزی ۲ بر صفر با تساوی ۲ بر ۲ مقابل السد قطر، صعود آبی‌پوشان را بسیار سخت کرد. آنها در بازی پایانی می‌بایست النصر عربستان را اختلاف دو گل شکست می‌دادند اما در تهران با نتیجه ۲ بر یک این تیم را شکست دادند تا پس از تساوی نتایج این دو تیم در بازی‌های رودررو، به خاطر تفاضل گل کمتر آبی‌‍پوشان در رده سوم قرار گرفته و النصر به عنوان تیم دوم گروه راهی مرحله حذفی شود.

دهمین دوره: با توجه به کاهش سهمیه‌های ایران، استقلال به عنوان نایب قهرمان لیگ به همراه ذوب‌آهن لیگ قهرمانان را از مرحله پلی‌آف آغاز کردند. طبق قرعه‌کشی انجام شده، استقلال در دور نخست مرحله‌ پلی‌آف به مصاف اصفهان ذوب‌آهن رفت و با پیروزی ۲ بر صفر در ورزشگاه آزادی به مرحله دوم و نهایی پلی‌آف صعود کرد. پیروزی ۳ بر یک مقابل الاتفاق عربستانی این تیم تهرانی را به گروه A فرستاد، جائیکه تیم‌های الجزیره امارات، الریان قطر و نسف قارشی ازبکستان در آن حضور داشتند.

استقلال با هدایت پرویز مظلومی در نخستین بازی با یک گل الریان را در قطر شکست داد اما در بازی دوم در خانه برابر نسف قارشی به تساوی بدون گل رضایت داد و در سومین مسابقه در ورزشگاه آزادی برابر الجزیره امارات با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد تا عملکرد پرانتقادی را در پایان دور رفت از خود ارائه کرده باشد. تساوی یک بر یک در زمین الجزیره، درحالیکه آبی‌پوشان تا دقیقه ۶۳ از میزبان قدرتمند خود پیش بودند، شروع نسبتا خوبی برای این تیم در دور برگشت بود. پیروزی ۳ بر صفر در خانه برابر الریان و ۲ بر صفر در زمین نسف قارشی باعث صعود آبی‌پوشان به عنوان تیم دوم این گروه به مرحله یک‌هشتم نهایی شد.

استقلالی‌ها برای برگزاری دیدار خود در این مرحله از جام که مسابقه‌ای تک حذفی بود، به اصفهان سفر کردند و با نتیجه ۲ بر صفر مغلوب سپاهانی‌‎ شدند که هدایت آن برعهده امیر قلعه‌نویی بود، شکستی که حذف آبی‌پوشان از این رقابتها را رقم زد.

یازدهمین دوره: قهرمانی در جام حذفی باعث شد استقلالی‌ها برخلاف دوره قبل، مستقیما به مرحله گروهی بروند. آنها با هدایت امیر قلعه‌نویی در گروه مرگ به مصاف تیم‌های الهلال عربستان، العین امارات و الریان رفتند که در گروه D حضور داشتند. تساوی ۳ بر ۳ در قطر برابر الریان، درحالیکه ۳ مرتبه از حریف خود پیش افتادند، شروع بدی برای این تیم نبود. آنها در بازی دوم در خانه العین را با دو گل شکست دادند و در سومین مسابقه خود دست به کار بزرگی زدند و با نتیجه ۲ بر یک الهلال را در شهر ریاض شکست دادند تا به عنوان صدرنشین دور نخست را به پایان برسانند. شاگردان قلعه‌نویی اما در نخستین دیدار دور برگشت در خانه با یک گل مغلوب الهلال شدند تا حاشیه‌های اطراف این تیم بیشتر شود اما پیروزی ۳ بر صفر برابر الریان در تهران و برتری با یک گل در زمین العین امارات، استقلالی‌ها را به عنوان تیم نخست این گروه معرفی کرد.

در مرحله یک‌هشتم نهایی و با توجه به تغییر نوع برگزاری لیگ قهرمانان آسیا، رقابتها بصورت رفت و برگشت پیگیری شد و استقلال در بازی رفت در زمین الشباب امارات به پیروزی ۴ بر ۲ دست یافت. در بازی  برگشت هم دو تیم در ورزشگاه آزادی به تساوی بدون گل رسیدند تا آبی‌پوشان تهرانی با برتری ۴ بر ۲ راهی مرحله یک‌‎چهارم نهایی شوند. با انجام مراسم قرعه‌کشی بوریرام تایلند حریف آبی‌پوشان در مرحله یک‌چهارم نهایی شد. دو پیروزی یک بر صفر در ورزشگاه آزادی و ۲ بر یک در خانه حریف زمینه‌ساز صعود استقلال به عنوان سومین تیم ایرانی به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا شد.

استقلال در این مرحله ابتدا در خانه اف‌سی سئول کره‌جنوبی با ۲ گل مغلوب شد. در بازی برگشت آبی‌پوشان شکست یک بر صفر را با برتری ۲ بر عوض کردند اما کره‌ای در دقیقه ۸۰ گل تساوی را به ثمر رساندند تا این تیم تهرانی در ورزشگاه آزادی وداع تلخی با این جام داشته باشد. فاصله اندک زمانی بین مسابقات استقلال در این رقابتها و رقابتهای مقدماتی جام جهانی باعث خستگی و فشار مضاعف روی بازیکنان ملی‌پوش این تیم شد تا آنها نتوانند عملکرد خوبی را در این بازی ارائه کنند. استقلال با این شکست نتوانست سومین تیم ایران و نخستین تیم تهرانی لقب بگیرد که به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه یافته است.

صحنه‌ای از دیدار استقلال با بوریرام یونایتد تایلند در یازدهمین دوره لیگ قهرمانان آسیا

پرسپولیس تهران:
نخستین دوره: قهرمان لیگ ایران در گروه D مرحله مقدماتی این جام ابتدا با یک گل الطلبه عراق را شکست داد اما در بازی دوم برابر پاختاکور ازبکستان با یک گل تن به شکست داد تا پیروزی ۴ بر صفر در بازی سوم و پایانی برابر نیسا ترکمنستان برای سرخپوشان تهرانی فایده‌ای نداشته باشد و این تیم با قرار گرفتن در رده دوم گروه از صعود به مرحله بعدی باز بمانند.

هفتمین دوره: پرسپولیس قهرمان لیگ ایران در گروه  B قرار داشت که الشارجه امارات در میانه راه ناگهان از مسابقات کنار کشید. پرسپولیس در بازی نخست با نتیجه ۳ بر یک الشارجه را شکست داد، دیداری که نتیجه آن به دلیل انصراف الشارجه، در نظر گرفته نشد. در مسابقه دوم برابر الشباب در عربستان به تساوی بدون گل رضایت داد. برتری ۳ بر یک در بازی سوم برابر الغرافه قطر شانس صعود پرسپولیس به مرحله بعدی این جام را افزایش داد اما باخت ۵ بر یک سرخپوشان در قطر برابر الغرافه، یک شب تلخ را برای هواداران این تیم رقم زد. البته سرخپوشان با برتری یک بر صفر برابر الشباب عربستان در تهران و با توجه به برتری در بازی رودررو مقابل این تیم عربستانی، به عنوان تیم نخست گروه راهی مرحله حذفی شدند.

در مرحله یک هشتم نهایی سرخپوشان تهرانی در ورزشگاه آزادی میزبان بنیادکار ازبکستان بودند که در این تک بازی با یک گل مغلوب حریف شده و وداع تلخی با این جام برابر هواداران خود داشتند.

نهمین دوره: پرسپولیس قهرمان جام حذفی، مسابقات را با شکست ۳ بر یک برابر الاتحاد عربستان در گروه C آغاز کرد. تساوی یک بر یک برابر الوحده در تهران و بدون گل مقابل بنیادکار در ازبکستان، نتایج ضعیفی برای شاگردان علی دایی در دور رفت این مسابقات بود. آنها دور برگشت را با شکست ۳ بر یک خانگی برابر بنیادکار ازبکستان آغاز کردند. گرچه در بازی پنجم در ورزشگاه آزادی برابر الاتحاد عربستان به برتری ۳ بر ۲ دست یافت اما شکست ۲ بر صفر در بازی آخر مقابل الوحده امارات این تیم را قعرنشین گروه کرد تا پرسپولیس با دایی حتی به مرحله دوم هم صعود نکند.

دهمین دوره: دومین قهرمانی متوالی، زمینه حضور پرسپولیسی‌ها در لیگ قهرمانان آسیا را فراهم کرد. این نخستین مرتبه‌ای بود که سرخپوشان تهرانی در دو فصل متوالی در مسابقات آسیایی شرکت می‌کردند. آنها در گروه D به مصاف تیم‌های الهلال عربستان، الغرافه قطر و الشباب عربستان رفتند. تساوی یک بر یک برابر الهلال در عربستان با گلی که علی کریمی با یک ضربه زیبای چیب از روی نقطه پنالتی زد، شروع خوبی برای سرخپوشان در این جام بود. پیروزی ۶ بر یک مقابل الشباب امارات در دومین مسابقه و برتری ۳ بر صفر در زمین الغرافه، باعث صدرنشینی پرسپولیس در پایان دور رفت آن مسابقات شد.

سرخپوشان دور برگشت را ادامه با تساوی خانگی برابر الغرافه قطر و شکست یک بر صفر مقابل الهلال آغاز کردند، نتایجی که باعث شد صدر را به حریف عربستانی واگذار کنند. پیروزی ۳ بر یک در زمین الشباب در آخرین مسابقه باعث شد سرخپوشان به مرحله بعدی صعود کنند اما به عنوان تیم دوم گروه. طبق قوانین آن دوره از لیگ قهرمانان آسیا، پرسپولیس باید در مرحله حذفی (یک‌هشتم نهایی) یک بازی در زمین الاتحاد انجام می‌داد، مسابقه‌ای که عربستانی‌ها با میزبانی پرحرف و حدیث خود، شانس موفقیت پرسپولیس را کاهش دادند و در نهایت با پیروزی ۳ بر صفر در آن بازی، به حضور پرنوسان سرخپوشان تهرانی در آن دوره از رقابتها پایان دادند.

صحنه‌ای از دیدار پرسپولیس با الهلال عربستان در دهمین دوره لیگ قهرمانان آسیا

ذوب‌آهن اصفهان:
دومین دوره: ذوب‌آهن قهرمان جام حذفی ایران، در گروه A این مسابقات قرار گرفت که با انصراف ریفای بحرین تعداد تیم‌های این گروه به ۳ تیم تنزل کرد. ذوب‌آهن در بازی نخست با یک گل پاختاکور ازبکستان را شکست داد اما در دو بازی بعدی برابر قطر اسپورت به نتایج مساوی ۳ بر ۳ و صفر بر صفر دست یافت. شکست ۲ بر صفر در بازی پایانی و سرنوشت‌ساز گروه برابر پاختاکور ازبکستان، ذوب‌آهن را به رده دوم فرستاد تا شاگردان رسول کربکندی در هفته پایانی شانس صعود به مرحله بعدی را از دست بدهند.

هشتمین دوره: قهرمان جام حذفی و تیم دوم لیگ، در گروه B مرحله گروهی لیگ قهرمانان قرار گرفت، گروهی که نام گروه مرگ را روی آن گذاشتند. آنها در بازی نخست الوحده امارات را شکست دادند و در بازی دوم برابر الاتحاد عربستان به تساوی ۲ بر ۲ رضایت دادند. برتری ۳ بر صفر مقابل بنیادکار در اصفهان و یک بر صفر در ازبکستان برابر این تیم قدرتمند، ذوب‌آهن را به عنوان یکی از مدعیان این گروه مطرح کرد. این تیم که صعودش به مرحله بعد قطعی شده بود، در بازی پنجم برابر الوحده امارات یک بر صفر شکست خورد. آنها در بازی آخر یک بر صفر الاتحاد عربستان نایب قهرمان دوره گذشته جام را شکست داده و با ۱۳ امتیاز، به عنوان تیم صدرنشین این گروه راهی مرحله بعدی شد.

در تک بازی مرحله یک‌هشتم نهایی ذوب‌آهن برابر مس کرمان به برتری یک بر صفر دست یافت. در مرحله یک‌چهارم نهایی شاگردان ابراهیم‌زاده برابر قهرمان دوره گذشته جام قرار گرفتند که با برتری ۲ بر یک در اصفهان و تساوی یک بر یک در کره‌جنوبی، این تیم را هم از پیش رو برداشتند. الهلال عربستان که در آن مقطع تیمی قدرتمند و بسیار هماهنگ را داشت، در مرحله نیمه نهایی در دو بازی رفت و برگشت و با نتایج مشابه یک بر صفر مغلوب حریف اصفهانی‌اش شد تا ذوب‌آهن دومین تیم تاریخ فوتبال ایران باشد که به دیدار نهایی لیگ قهرمانان آسیا صعود کرده ، گرچه در آن بازی مهم با نتیجه ۳ بر یک مقابل ایلهوآچونما کره‌جنوبی شکست خورد و از رسیدن به جام باز ماند و به عنوان نایب قهرمانی بسنده کرد.

نهمین دوره: نایب قهرمان ایران و آسیا مسابقات را با پیروزی ۲ بر یک برابر الامارات امارات در گروه D آغاز کرد. تساوی بدون گل در زمین الشباب عربستان و دو پیروزی ۳ بر یک در قطر و یک بر صفر در اصفهان برابر الریان قطر، صعود این تیم به مرحله حذفی را قطعی کرد. آنها با پیروزی یک بر صفر برابر الامارات در امارات صدرنشینی خود در این گروه را قطعی کردند اما در مسابقه تشریفاتی پایانی، در اصفهان با یک گل مغلوب الشباب عربستان شدند، مسابقه‌ای که حرف و حدیث‌های بسیاری را به همراه داشت.

شاگردان منصور ابراهیم‌زاده در مسابقه تک حذفی یک‌هشتم نهایی هم با نتیجه ۴ بر یک النصر عربستان را شکست دادند و در مرحله یک‌چهارم نهایی حریف سوون سامسونگ کره‌جنوبی شدند. تساوی یک بر یک در بازی رفت برابر این تیم کره‌ای شانس صعود ذوب‌آهن به مرحله بعد را بیشتر کرد اما بازی برگشت هم در اصفهان به تساوی یک بر یک رسید تا وقت‌های اضافه تکلیف تیم صعود کننده را مشخص کند. اشتباه داور عربستانی در گرفتن پنالتی برای ذوب‌آهن و اخراج بازیکن ذوب‌آهن در نهایت رای به برتری ۲ بر یک این تیم کره‌ای و وداع تلخ تیم ذوب‌آهن از این جام داد.

دهمین دوره: کسب عنوان سومی لیگ، تغییر قوانین مسابقات و کاهش سهمیه ایران باعث شد ذوب‌آهن به مرحله پلی‌آف تبعید شده و مسابقات را از آن مرحله جام آغاز کرد. در آن مسابقه استقلال میزبان ذوب‌آهن بود و با گل‌های خسرو حیدری و آرش برهانی برابر حریف اصفهانی پیروز شد تا یکی از نمایندگان ایران قربانی حضور دیگر نماینده کشورمان در مرحله گروهی این رقابتها شوند. این شکست پایانی تلخ بود بر افتخارات ۳ ساله ذوب‌آهن در آسیا.

صحنه‌ای از دیدار استقلال با ذوب‌آهن اصفهان در پلی‌آف دهمین دوره لیگ قهرمانان آسیا

صبا باتری تهران (صبای قم):
چهارمین دوره: قهرمان جام حذفی ایران در گروه C قرار داشت و جام را با برتری ۲ بر صفر برابر الغرافه در قطر آغاز کرد. این تیم در گام دوم در ورزشگاه خانگی با نتیجه ۲ بر یک مغلوب الکرامه شد و در بازی سوم برابر الوحده امارات به تساوی ۲ بر ۲ رسید. برتری ۴ بر ۲ برابر الوحده در امارات و پیروزی ۴ بر یک مقابل الغرافه قطر در تهران شانس صبا را برای صعود به مرحله بعدی افزایش داد اما در نبرد سرگروهی، در سوریه با یک گل مغلوب الکرامه شد تا این تیم سوری به عنوان تیم نخست راهی مرحله بعد شده و حسرت پیروزی بر دل نماینده ایران که علی دایی را در ترکیب خود می‌دید، بماند.

هفتمین دوره: صبای قم تیم سوم لیگ، مسابقات را با تساوی ارزشمند یک بر یک در زمین الهلال عربستان در گروه A آغاز کرد. این تیم در بازی دوم مقابل الاهلی امارات به تساوی بدون گل رضایت داد اما در دو بازی‌های بعدی با نتایج ۲ بر صفر و ۲ بر یک مغلوب پاختاکور ازبکستان شد. شکست یک بر صفر خانگی برابر الهلال عربستان، امیدهای صبا را برای صعود به مرحله بعد از بین برد. این تیم در بازی آخر که تشریفاتی بود، در زمین الاهلی به برتری ۵ بر ۳ دست یافت.

یازدهمین دوره:  قهرمانی استقلال در جام حذفی و اعطاری سهمیه ۳+۱ برای فوتبال ایران، باعث حضور صبای قم در دیدار پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا شد. آنها که در قم میزبان الشباب امارات بودند، با گل دقیقه ۴ ایمان رزاقی‌راد از میهمان اماراتی خود پیش افتادند اما در دقیقه ۸۹ گل مساوی را دریافت کردند. در وقت‌های اضافه هم توپی از خط دروازه‌ها عبور نکرد تا چهره تیم صعود کننده به مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در ضربات پنالتی مشخص شود. در این ضربات کریم اسلامی پنالتی دوم صبا را خراب کرد تا الشبابی‌ها با گل کردن ۵ ضربه خود، در این ضربات ۵ بر ۳ پیروز شده و در مجموع با پیروزی ۶ بر ۳ به مرحله بعدی صعود کنند. این شکست روزهای بحرانی آن زمان صبا را بحرانی‌تر کرد و یک سهیمه ایران در مرحله گروهی آن دوره از مسابقات را کاهش داد.

پاس تهران:
سومین دوره: پاس سومین قهرمان لیگ برتر با هدایت مصطفی دنیزلی در گروه A این جام قرار گرفت و در گام اول با نتیجه ۲ بر یک از سد الریان قطر عبور کرد. این تیم در بازی دوم در زمین بی‌طرف اردن برابر پلیس عراق به تساوی یک بر یک رضایت داد و در دیدار سوم با نتیجه ۵ بر یک السالمیه کویت را شکست داد. برتری یک بر صفر برابر السالمیه کویت و ۲ بر یک برابر الریان در قطر، پاس را به عنوان نخستین تیم ایران که به مرحله حذفی لیگ قهرمانان راه یافت، معرفی کرد. برتری یک بر صفر برابر پلیس عراق در بازی پایانی حکم صعود مقتدارنه پاس به مرحله یک‌چهارم نهایی این جام را امضا کرد.

در مرحله حذفی پاس در امارات برابر العین امارات به تساوی یک بر یک رسید، در حالیکه تیم العین با گل به خود نصرتی بازی را مساوی کرد. در بازی برگشت سبزپوشان تهرانی تا دقیقه ۸۳ از میزبان خود با نتیجه ۳ بر یک پیش بودند اما هلال سعید در دقایق ۸۳ و ۸۴ دروازه پاس را باز کرد تا در مجموع دو دیدار رفت و برگشت دو تیم به تساوی ۴ بر ۴ رسیده و پاس تهران به خاطر دریافت گل بیشتری در ورزشگاه خانگی وداع تلخی با این جام داشته باشد.

صحنه‌ای از دیدار پاس تهران با العین امارات در سومین دوره لیگ قهرمانان آسیا

فولاد خوزستان:
چهارمین دوره: قهرمان لیگ ایران در گروه A مرحله مقدماتی، رقابت‌ها را با برتری ۶ بر صفر مقابل القادسیه کویت آغاز کرد اما در بازی دوم برابر الاتحاد در سوریه به تساوی بدون گل رضایت داد. شکست ۲ بر صفر در بازی سوم برابر پاختاکور ازبکستان این تیم اهوازی را در روند نزولی قرار داد. این تیم در دور برگشت سه شکست متوالی ۳ بر یک برابر پاختاکور ازبکستان، ۲ بر صفر برابر القادسیه کویت و ۲ بر یک برابر الاتحاد سوریه بدست آورد تا یکی از ضعیف‌ترین نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا باشند.

سایپا کرج:
ششمین دوره: سایپا قهرمان لیگ برتر مسابقات را با تساوی یک بر یک برابر الکویت کویت در گروه B آغاز شد. پیروزی ۲ بر یک برابر الوصل امارات و یک بر صفر برابر نیروی هوایی عراق، شاگردان دایی را به صعود امیدوار کرد. این تیم در بازی برگشت برابر نیروی زمینی عراق به تساوی یک بر یک رسید اما پیروزی یک بر صفر مقابل الکویت کویت، زمینه‌ساز صعود زودهنگام این تیم به مرحله بعدی شد. سایپا در بازی تشریفاتی آخر برابر الوصل امارات به تساوی یک بر یک رضایت داد تا با ۱۲ امتیاز راهی مرحله حذفی شود.

تیم کوروچی که به بنیادکار تغییر نام داده بود و بازیکنان بزرگی از جمله ریوالدو، ویلانووا و لوئیزائو را به خدمت گرفته بود، حریف سایپا در مرحله یک چهارم نهایی بود، تیمی که به علت حضور علی دایی در تیم ملی، لیت بارسکی آلمانی سرمربی آن شده بود. در بازی رفت دو تیم به تساوی ۲ بر ۲ رسیدند اما در بازی برگشت سایپا با نتیجه ۵ بر یک مغلوب حریف ازبکستانی شد و از گردونه مسابقات کنار رفت.

مس کرمان:
هشتمین دوره: تیم سوم لیگ ایران، مسابقات را با پیروزی ۴ بر ۲ برابر الاهلی امارات در گروه D آغاز کرد. آنها در بازی دوم در عربستان با نتیجه ۳ بر یک مغلوب الهلال شدند و در بازی چهارم هم با نتیجه ۴ بر یک برابر السد قطر تن به شکست دادند. برتری ۳ بر یک در کرمان برابر السد قطر و باخت ۲ بر یک برابر الاهلی امارات وضعیت این تیم را برای صعود به مرحله بعد مبهم کرد اما این تیم در بازی آخر با نتیجه ۳ بر یک الهلال عربستان را شکست داد و به لطف گل دقیقه ۳+۹۰ الاهلی به تیم السد و تساوی ۲ بر ۲ این دو تیم، به عنوان تیم دوم گروه راهی مرحله حذفی شد.

در تک دیدار حذفی مرحله یک‌هشتم نهایی مس در زمین ذوب‌آهن اصفهان دیگر نماینده کشورمان با نتیجه یک بر صفر شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت. این پایانی بود از تنها حضور مس در مهمترین تورنمنت فوتبالی باشگاهی در آسیا.

صحنه‌ای از دیدار مس کرمان با الهلال عربستان در هشتمین دوره لیگ قهرمانان آسیا

تراکتورسازی تبریز:
یازدهمین دوره:
کسب عنوان نایب قهرمانی لیگ برتر باعث نخستین صعود نماینده تبریز به لیگ قهرمانان آسیا شد. آنها در مرحله گروهی با تیم‌های الشباب عربستان، الجیش قطر و الجزیره امارات در گروه A قرار گرفتند. پیروزی ۳ بر یک مقابل الجزیره امارات شروع خوبی برای این تیم تبریزی بود. آنها در بازی دوم شکست ۳ بر ۲ مقابل الجیش قطر را با گل دقیقه ۲+۹۰ گیلسون با تساوی عوض کردند اما در بازی سوم در زمین الشباب تن به شکست یک بر صفر دادند.

شاگردان تبریزی تونی اولیویه‌را در بازی نخست دور برگشت در خانه الشباب عربستان بار دیگر با یک گل مغلوب شدند و با شکست ۲ بر صفر در زمین الجزیره امارات خیلی زود از صعود به مرحله بعدی ناامید شدند. این تیم تبریزی در بازی پایانی هم پیروزی یک بر صفر خانگی را با شکست ۴ بر ۲ مقابل الجیش قطر عوض کردند تا با ۴ امتیاز و تفاضل گل ۴-، بدترین نماینده ایران در ادوار مختلف لیگ قهرمانان آسیا لقب بگیرند.

دوازدهمین دوره:
جام دوازدهم لیگ قهرمانان آسیا از روز سه‌شنبه هفته جاری درحالی آغاز می‌شود که سپاهان اصفهان برای دهمین مرتبه و استقلال برای هشتمین بار در این جام معتبر باشگاهی در قاره کهن حضور می‌یایند و دو تیم فولاد خوزستان و تراکتورسازی هم دومین تجربه شرکت در این رقابتها را بدست می‌آوردند، دو تیمی در نخستین حضور خود در این جام، عملکرد بسیار ضعیفی را از خود ارائه کرده و در این دوره از مسابقات به فکر جبران آن ناکامی هستند.

حال باید دید یکی از این چهار تیم می‌تواند طلسم ناکامی تیم‌های ایرانی در فتح قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا را بشکند و جام دوازدهم این مسابقات را برای فوتبال ایران به ارمغان آورند و یا باز هم شاهد ناکامی تیم‌های باشگاهی کشورمان در این رقابتها خواهیم بود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

آرشيو وبلاگ

پيوندها


تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان چاهواسپرت و آدرس chahoosport.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان




نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 7
بازدید کل : 3210
تعداد مطالب : 18
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1


کد حرکت متن دنبال موس


کد لوگو حمایت از کشور ایران